matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Może ktoś miły mi sprawdzić :)?
Ania:
Dany jest trójkąt prostokątny ABC o przeciwprostokątnej AB długości 8 Jeśli miara jest równa α i sinα= 2/3 to |AC|=..
Dobrze obliczyłam: x/8=2/3 3x=16 x=16/3
5 mar 23:46
Ania:
yes?
5 mar 23:52
Qulka:
i znów tylko kawałek zadania
https://matematykaszkolna.pl/forum/282933.html
jeśli treść taka jak tam to źle
5 mar 23:55