matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz elastyczność dla x_0
dizz:
f(x)=
√
(x−10)(x+10)
x
0
= 20
5 mar 21:56
azeta:
f'(x)
E(x)
f
=
*x
f(x)
1
x
f'(x)=(
√
(x
2
−100)
)'=
*(x
2
−100)'=
2
√
x
2
−100
√
x
2
−100
x
√
x
2
−100
x
2
E(x)
f
=
*x=
√
x
2
−100
x
2
−100
20
2
E(20)
f
=
20
2
−100
( ͡° ͜ʖ ͡°)
5 mar 22:39
dizz:
6 mar 10:24