Przekatna prostopadloscianu o podstawie kwadratowej je
Sylwia: Przekatna prostopadloscianu o podstawie kwadratowej jest nachylona do plaszczyzny podstawy pod
takim katem alfa ze tg alfa = 3 pierwiastki z 2. Suma dlugosu wszytstkich krawedzi jest rowna
96. Owyznacz objetosc bryly
5 mar 21:38
Adam: Adam: 34.
Ω = 6 * 6 = 36
|A| = 2
P(A)= A / Ω = 2 / 32 = 1/18
35.
5/9 = 0,625
0,625 * 0,04 = 0,025
Błąd wynosi 4% − D
37.
(x3 − 8) (x − 5) (2x−1) = 0
x3 − 8 = 0
x3 = 8
x = 2
x − 5 = 0
x = 5
2x−1 = 0
2x = 1
x = 1/2
38.
100j + 30%
100x * 1,3 = 130x
130x * 1,1 = 143x
143x − 100x = 43x
43%
40.
(3x + 1 + y)2 = (3x + 1 + y) * (3x + 1 + y) = 9x2 + 3x + 3xy + 3x + 1 + y + 3xy + y + y2 =
9x2 + y2 + 6xy + 6x + 2y + 1
5 mar 21:41
Sylwia: Matko swieta

co to jest
5 mar 21:44
Patryk:

AC' − przekątna prostopadłościanu
AC − przekątna podstawy
α = ∡CAC'
8a + 4H = 96 /:4
2a + H = 24
Poradzisz sobie dalej?
5 mar 21:46
Sylwia: obliczylam

wychodzi ta objetosc 162?
5 mar 21:53
Sylwia: obliczylam

wychodzi ta objetosc 162?
5 mar 21:53
Patryk: Wybacz, źle przeczytałem.
tg α = 3√2
5 mar 21:54
Patryk: moment
5 mar 21:54
Patryk: Tak, 162
5 mar 21:55
Sylwia: jejku dzieki wielkie
5 mar 21:55
Patryk:
5 mar 21:59
Eta:

k>0
k=a
√2 to H= 3
√2*a
√2=6
4*6a+8a=96 ⇒ a=3
V=a
2*6a= 6*27=162 [j
3]
5 mar 22:54