Oblicz promień okręgu opisanego na trapezie równoramiennym! HELP
kamil: Jutro mam spr z matmy i dostałem przykładowe zadania, będę wdzięczny.
1. Oblicz promień okręgu opisanego na trapezie równoramiennym o podstawach długości 20 i 52
oraz wysokości 12.
2.W trójkącie równoramiennym ABC, którym |AC| = |BC| opisano okrąg o środku S.
Wyznacz mieary kątów tego trójkąta wiedząc, że kąt |BAS| = 35'
5 mar 20:29
jakubs: Narysuj i pomyśl, to jest proste
5 mar 20:32
kyrtap:
5 mar 20:40
kamil:

mistrzem rysunku nie jestem raczej, ale r=26?
5 mar 20:54
kamil: Panowie pomocy, jak to mówi mój nauczyciel orłem to ja nie jestem z matmy ...
5 mar 21:00
kamil: HELP
5 mar 21:05