matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość
lolek:
Oblicz:
tg150st − tg120st
sin120st
bardzo pilnie potrzebuję
5 mar 18:57
irena_1:
√
3
tg150
0
=−tg30
0
=−
3
tg120
0
=−tg60
0
=−
√
3
√
3
sin120
0
=sin60
0
=
2
√
3
3
−
√
3
1
4
=
=(
−1)*2=
√
3
2
3
3
5 mar 20:03
Anu :
(−
√
3
/3−
√
3
)/
√
3
/2=−8/3
5 mar 22:38