matematykaszkolna.pl
bloczki kyrtap: Dziadek Mróz ? emotka
5 mar 18:50
kyrtap: Napisz tylko czy dzisiaj masz czas emotka
5 mar 18:59
Dziadek Mróz: A czego tam kucu nie wiesz
5 mar 19:01
kyrtap: myślałem że przeanalizujemy razem schematy
5 mar 19:03
Hugo: 8) Hugo ci pomoze
5 mar 19:14
kyrtap: Hugo ty masz fizykę ^^
5 mar 19:17
kyrtap: Dziadek jak nie masz czasu to rozumiem emotka
5 mar 19:27
Dziadek Mróz: To sobowtór dziadka
5 mar 19:39
kyrtap: Jestem ciekaw kto to
5 mar 19:41
Dziadek Mróz: kyrtap, mówiłeś że rozumiesz programowanie, a schematów nie?
5 mar 20:26
kyrtap: nie
5 mar 20:41
kyrtap: u mnie : program ∩ schemat blokowy = ∅
5 mar 20:41
Dziadek Mróz: rysunek Wiesz co każdy blok robi nie? 1 − blok operacji 2 − blok wejścia/wyjścia 3 − blok warunkowy 4 − blok terminalny start/koniec 5 − łącznik 6 − strzałka łącząca bloki 7 − łącznik dwóch lub więcej dróg
5 mar 20:50
kyrtap: Dziadku wiem co ty nie pamiętasz mnie
5 mar 20:52
Dziadek Mróz: rysunek 1 − warunek if (?) { T } else { N } lub if (?) { T } N 2 − pętla iteracyjna for (i = x; ?; i++) { T } N lub i = x while (?) { T i++ } N
5 mar 21:01
Dziadek Mróz: Wiem, ale wolę tak napisać i przypomnieć
5 mar 21:02
Dziadek Mróz: rysunek Pętla do while do { T } while(?) N
5 mar 21:04
kyrtap: dobra lecę ze schematami bo jutro zajęcia mam
5 mar 21:08
Dziadek Mróz: rysunek Wybór opcji switch(x) { case a: { coś_a } break; case b: { coś_b } break; ... case n: { coś_n } break; }
5 mar 21:10
Draghan: A że tak zapytam, lekko odbiegając od tematu − czy ktokolwiek używa schematów blokowych? Nie w teorii na zajęciach, tylko tak w realu. Ja przyznam, że wolę, np. listę kroków, jeśli już mam mieć jakiś abstrakcyjny schemat. Chociaż i tak wszystko jeszcze bardziej wolę rozpisać jako mapę myśli.
5 mar 21:16
bezendu: Ja używałem w pierwszym semestrze, teraz muszę w ciągu tygodnia napisać kalkulator macierzy
5 mar 21:17
Marcin: Draghan − ponoć analitycy emotka
5 mar 21:20
Dziadek Mróz: Przyznam się, że jak kyrtap przyszedł z tymi schematami to ja nie umiałem nic z nich zrobić, bo tyle czasu minęło jak je ostatni raz używałem
5 mar 21:43
kyrtap: Dziadek come on chanel emotka
5 mar 21:52
Dziadek Mróz: kyrtap, ja się boję o lapka bo od tych dwóch sesji dziwnie się zachowuje, boję się, że się przegrzał wtedy
5 mar 22:44
kyrtap: spoko to sam będę się uczył ale dzięki Dziadku za wszystko emotka
5 mar 22:49
Dziadek Mróz: Mam skype ale nie mam kamerki
5 mar 23:03
Draghan: emotka
5 mar 23:04
kyrtap: też mam skype Dziadku, ale jak ja mam się pokazywać a ty nie to nie fair ^^
5 mar 23:06
bezendu: może lepiej nie przechodźcie na skajpaja bo tutaj może być jakaś czonczita emotka
5 mar 23:11
kyrtap: Dziadku a pomożesz mi w ten weekend z następną listą, ona jest trochę trudniejsza bo występują funkcje, liczby zespolone oraz szeregi ?
5 mar 23:18
Dziadek Mróz: Funkcje to po prostu inne schematy obok tego głównego w tym samym projekcie.
5 mar 23:28
Dziadek Mróz: Liczba zespolona to struktura o dwóch polach Re i Im.
5 mar 23:29
kyrtap: Jak czegoś nie będę rozumiał oczywiście mogę pisać ?
kyrtap: ja znam zespolone i funkcje
Dziadek Mróz: Jop.
5 mar 23:30
kyrtap: dagadalim się
5 mar 23:38
asdf: dziadek mroz, w prawdziwym programowaniu nie korzysta sie ze schematow blokowych − to normalne. Zamiast tego poczytaj o UML − diagram klas, sekwencji, zaleznosci. Jak sie doszkolisz i przecwiczysz kilkadziesiat diagramow sekwencji to jest to duzo wygodniejsze niz pisanie krokow, lub "mapy mysli" czy jak to tam woli...
7 mar 00:18
Dawid: Mam takie pytanie może trochę nie z tematem ale odnośnie informatyki, że tak powiem. Zna się ktoś na Latexie ? Bo muszę napisać pracę i mam pytanie czy da się ustawić wielkość tabeli tak aby była na całą stronę ?
7 mar 09:53