matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
Biedrona:
1) log2x
2
+ logx = log32 − logx 2) logx
4
− logx
3
= log5x −log2x
28 lis 10:07
kaz:
1)
32
log2x
2
*x=log
x
32
2x
3
=
x
2x
4
=32⇒x=2 2)
x
4
5x
log
=log
x
3
2x
5
x=
2
28 lis 12:41