matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZBIORY
Hanka:
PRZEDSTAW NA OSI LICZBOWEJ ZBIORY A={X∊R , [X+5] ≥1} B={X∊R , [X−5]<1}
28 lis 00:39
AROB:
pomagam
28 lis 00:41
AROB:
A : Ix + 5I ≥ 1 x + 5 ≥ 1 ∨ x + 5 ≤ −1 x ≥ −4 x ≤ −6
A = (−
∞
, −6 > ∪ < −4,
∞
)
B : I x − 5 I < 1 −1 < x − 5 < 1 4 < x < 6
B = ( 4, 6 )
28 lis 00:52
kasandra:
28 lis 00:58
AROB:
28 lis 01:05
Hanka:
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC
!
28 lis 01:11