PRZEDZIAŁY
Hanka: Dane są przedziały A=(−5,2) B=<0,6> wyznacz AUB, A∩B, A/B
28 lis 00:03
AROB: pomagam
28 lis 00:16
AROB:

A ∪ B = (−5, 6>
A ∩ B = <0, 2)
A \ B = (−5, 0)
28 lis 00:20
Bogdan:
AROB, czy na takim rysunku nie lepiej widać, szczególnie różnicę przedziałów ?
Uczniowie często widząc zamalowane kółeczko automatycznie zapisują nawias kwadratowy
<, >, a widząc puste kółeczko piszą nawiasy okrągłe, czyli zamiast A \ B = (−5, 0) piszą
niepoprawnie A \ B = (−5, 0>, a zamiast B \ A = <2, 6> piszą błędnie B \ A = (2, 6>.
28 lis 00:49
kasandra:

Bardzo mi się ta metoda podoba i teraz zawsze ją stosuję ..... jest
znakomita 
Pozdrawiam grupę forumową
ABBA
Dzisiaj wyjątkowo
"andrzejkowo− wróżbowo "
28 lis 00:55
AROB: Rozumiem Cię
Bogdanie, jednak uczniowie mając dostęp do wyłącznie takiej symboliki w
podręcznikach byliby skołowani, więc siłą przyzwyczajenia używam kółeczek otwartych i
zamalowanych.

Kończę na dziś. Dobranoc!
28 lis 01:01
AROB: Dobranoc
kasandra 
Do jutra

!
28 lis 01:04
Bogdan:
Pozdrawiam grupę
ABBA i dobranoc
28 lis 01:18