matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naszkicuj wykres funkcji f(x)=cos ^ P{IcosxI-1}
Monika:
naszkicuj wykres funkcji f(x)=cosx
√
IcosxI−1
5 mar 14:03
J:
Załozenie: IcosxI − 1 ≥ 0 ⇔ IcosxI ≥ 1 ⇔ IcosxI = 1 f(x) = cosx
√
1−1
= (cosx)
0
= 1
5 mar 14:14