funkcja
nano93: dana jest funkcja f okreslona wzorem
| | ⎧ | −2−2 dla x∊(−∞,0> | |
| f(x)= | ⎨ | −1/2x+1 dla x∊(0,3) |
|
| | ⎩ | x+3 dla x∊<4,+∞) | |
liczba miejsc zerowych tej funkcji to:
a. 3
b.2
c.1
d.0
zależy mi na obliczeniach zebym widziała o co chodzi i inne przyklady zrobila juz sama
5 mar 11:08
J:
−2 −2 dla x (−
∞,0> ?
| | 1 | | −1 | |
− |
| x+1 , czy |
| ? |
| | 2 | | 2x +1 | |
5 mar 11:11
nano93: −2x−2 dla x∊(−∞,0>
−12x +1
5 mar 11:14
J:
Odp: b
−2x − 2 = 0 ⇔ x = −1 ( należy do przedziału)
| | 1 | |
− |
| x + 1 = 0 ⇔ x = 2 ( należy do przedziału) |
| | 2 | |
x + 3 = 0 ⇔ x = − 3 ( nie należy do przedziału)
5 mar 11:23