matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
WIOLKA:
3−2a
Wykaż, że jśli a=log
18
27, to log
9
2=
2a
5 mar 11:02
J:
1
1
wskazówka: log
9
2 =
log
3
2 oraz log
18
27 =
2
log
27
18
1
2
oraz log
27
18 =
log
3
2 +
3
3
5 mar 11:21