sixcosx
asdfghjkl: | | 1 | |
Ile rozwiązań równania sinx|cosx|= |
| należy do przedziału <0;172π>? |
| | 4 | |
Proszę o pomoc
5 mar 09:01
J:
czy aby na pewno 172π ?
| | 1 | | 1 | |
Dla cosx ≥ 0 ⇔ |
| sin2x = |
| |
| | 2 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
Dla cosx < 0 ⇔ − |
| sin2x = |
| |
| | 2 | | 4 | |
5 mar 09:05
asdfghjkl: na pewno
5 mar 09:38
J:
OK. Działasz , jak napisałem ... dla podanych warunków szukaj rozwiązań w przedziale <0,2π>
potem uzyskaną ilość mnożysz przez 86 , bo 2π*86 = 172π
5 mar 09:46