matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
jedrzej123:
W trójkącie ABC punkty D, E leżą odpowiednio na bokach AB i AC, tak, że |AD| : |DB| = 1: 2 oraz |AE| : |EC| = 2 : 1. Udowodnij że |EF| : |FB| = 1 : 6
5 mar 06:02
Tadeusz:
i wszystko jasne −
5 mar 10:15