przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego
Hanka: przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego,w nawiasach są ułamki zwykłe ale nie wiem jak to
zrobić
4−1−3(2/3)−2
−−−−−−−−−−−−−−
5−(1/2)1
27 lis 22:37
Hanka: tam na dole jest do−1
27 lis 22:41
AROB: pomagam
27 lis 22:45
AROB:
| | | | | | 26 | | 1 | | 13 | |
= |
| = |
| = − |
| * |
| = − |
| |
| | 3 | | 3 | | 4 | | 3 | | 6 | |
27 lis 22:51
Hanka: dzięki jesteś wielki
27 lis 23:16
Bogdan:
AROB jest dziewczynką
27 lis 23:20
Hanka: jesteś wielka
27 lis 23:26