1−√4−x | ||
lim | ||
3−x |
1−√ 4−x | ||
limx→3 | = | |
3−x |
(1−√ 4−x) (1+√ 4−x) (3+x) | ||
= limx→3 | = | |
(3−x) (3+x) (1+√ 4−x) |
(1−4+x)(3+x) | ||
= limx→3 | ||
(9−x2) (1+√ 4−x) |
(−3+x)(3+x) | ||
= limx→3 | = | |
(9−x2) (1+√ 4−x) |
−(3−x)(3+x) | ||
= limx→3 | = | |
(9−x2) (1+√ 4−x) |
−(9−x2) | −1 | |||
= limx→3 | = limx→3 | = | ||
(9−x2) (1+√ 4−x) | 1+√ 4−x |
−1 | ||
= | =− 12 . ... ![]() | |
1+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |