matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
mate70:
Udowodnij ze ab
2
−a
2
b≤1/4
4 mar 19:41
PW:
1
... czyli że ab(b−a) ≤
?
4
A podstaw a = 3 i b = 4.
4 mar 19:47
Saizou :
albo a=0 lub b=0
4 mar 19:48
Saizou :
eh... widziałem nierównośc w drugą stronę
4 mar 19:50
PW:
https://matematykaszkolna.pl/forum/282849.html
− tu pewnie są założenia
4 mar 19:53