Należy obliczyć "a"
baran: √6 + 2 = 2 + √3 a
4 mar 19:27
5-latek: −√3a=2−2−√6
−√3a}=−√6/*(−1) stronami
√3a=√6
a=...dalej Ty
4 mar 19:31
baran: Rety! mój błąd :
√6 + √2| = 2 + √3 a
tak to powinno wyglądać ...
4 mar 19:36
5-latek: Jeszcze raz . Tam jest wartosc bezwzgledna bo po √2dajesz | ?
4 mar 19:57
baran: √6 + √2 = 2 + √3 a
ostateczna wersja
4 mar 20:07
dero2005:
a
√3 =
√6 +
√2 − 2
| | √6 + √2 − 2 | | √6 | | 2 | |
a = |
| = √2 = √2 + |
| − |
| √3 |
| | √3 | | 3 | | 3 | |
4 mar 20:33
dero2005:
Pomiędzy znakami równości nie ma √2
4 mar 20:34