Stożek
Hue hue: Pole powierzchni całkowitej stożka to π.
A) Jaka jest możliwie największa objętość takiego stożka? Wiem, że będzie to zdanie
optymalizacyjne albo na f. kwadratową albo pochodną i ekstremum tylko, że nie wiem jak
osiągnąć jedną niewiadomą mając tylko Pc
B) Jakim trójkątem jest przekrój osiowy stożka o największej objętości? Domyślam się, że jak
będę miał tamto z A to jak policze to powinmo mi wyjść
4 mar 19:02
Hue hue: Ktoś? Coś?
5 mar 15:00
Hue hue: Ma ktoś jakiś pomysł?
8 mar 08:58
HMad: Też mam problem z tym zadaniem. Mógłby ktoś pokazać rozwiązanie

Doszedłem tylko do tego, że:
Pc=π*r(r+l) i Pc=π ⇔ r(r+l)=1.
7 kwi 14:36