matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz iloraz ciągu geometrycznego
justynaa18:
Wyznacz iloraz ciągu geometrycznego: 2
64
, 2
60
, 2
56
, .... a
2
/b , a
5
/3b , a
8
/9b
4 mar 18:38
5-latek:
2
60
1
a)=
= 2
−4
=
2
64
16
4 mar 18:44