matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij,że jeśli B⊂A⊂Ω, to P(A\B)= P(A) − P(B).
madzia:
Uzasadnij,że jeśli B⊂A⊂Ω, to P(A\B)= P(A) − P(B).
4 mar 18:31
Mila:
Liczysz jak pole. P(A−B)=P(A)−P(B)
4 mar 18:34