Pomożecie rozwiązać
jaaaaaaaaaaaaa: 1) oblicz, ile przękątnych ma sześć dziesięciokąt, Oblicz ile boków ma wielokąt, który ma 104
przekątne, czy istnieje wielokąt, który ma 400 przekątnych.
2) oblicz wartość lokaty rocznej 200zł, po okresie oszczędzania dwóch lat, z kapitalizacją
odsetek po roku, jeżeli w tym okresie oprocentowanie wyniosło 5% i każdego roku bank odsyłał
do urzedu skarbowego 20% od odsetek jako podatek dochodowy.
4 mar 17:14
Qulka: p=(n−3)*n/2
4 mar 17:28
Qulka:
200•(1+0,8•0,05)2=
4 mar 17:30
Qulka: p to przekątne n to liczba kątów lub boków wielokąta
4 mar 23:03
jaaaaaaaaaaaaa: a to 2 zadanie wzor dobry jest?
4 mar 23:17
Qulka: no jak trzeba uwzględnić belkowe
4 mar 23:18
jaaaaaaaaaaaaa: a skad to 0,8 sie wzielo?
4 mar 23:18
Qulka: 1−20% odesłane do urzędu skarbowego w ramach podatku Belki
4 mar 23:20
jaaaaaaaaaaaaa: obliczyłem to 2 zadanie i wyszło mi 1,62 co mam teraz zrobić?
4 mar 23:20
Qulka: na lokacie masz 200•(1+0,8•0,05)2=200•(1+0,04)2 = 200•1,0816 = 216,32 zł
5 mar 00:04