matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
pingwin:
Kąt α jest kątem ostrym i sin α = 5/6. Oblicz tg α proszę o pomoc
4 mar 16:58
Qulka:
5
tg =
√
11
4 mar 17:00
5-latek:
sinα
najprosciej z ewzoru tgα=
√
1−sin
2
α
4 mar 17:02