logarytmy- bardzo proszę o pomoc
marta: log(x=2)=logx=log2
27 lis 21:07
marta: pomoze ktoś<płaczę> mam jeszce inne zadania.. liczę na waszą pomoc
27 lis 21:11
him: niepłacz
27 lis 21:29
marta: to pomoz
27 lis 21:36
Bogdan:
Marto, popraw zapis zadania, za dużo jest tu znaków =
27 lis 21:38
marta: lob(x+2)=logx+log2
przepraszam za bledy
28 lis 10:36
AS: Nie przejmuj się − płacz przemywa oczy i poprawia urodę.
Zał. x > − 2 i x > 0 ⇒ x > 0
log(x + 2) = log(2*x)
x + 2 = 2*x ⇒ x = 2
Sprawdzenie:
log(2 + 2) = l0g2 + log2
log4 = log4 , Ok.
28 lis 10:53
marta: dziekuje bardzo
28 lis 11:43
marta: tak mysle moze rozwiazalbys mi jeszcze zadania ktore tez dala na to forum?
bede bardzo wdzieczna
28 lis 11:46
AS: Napisz poprawnie treść zadań
28 lis 11:54
marta: poprawiłam
28 lis 12:00
marta: jest wyzej poprawiona wersja
28 lis 12:01