matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaki punkt nalezy do wykresu funkcji?
natalia:
Punkt (−2,2) należy do wykresu funkcji wykładniczej f(x)=a
x
. Dy wykresu tej funkcji należy również punkt: A.(6,
1
4
) B.(6,
1
8
) C.(8,
1
8
)
4 mar 15:15
J:
√
2
√
2
1
B) a =
, bo: (
)
6
=
2
2
8
4 mar 15:24