matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Kamil:
Całkowanie, proste pytanie. Witam, dlaczego e
−t
po całkowaniu daje, −e
−t
? Z góry dzieki
3 mar 23:25
Dawid:
∫e
−t
dt u=−t du=−dt −du=dt ∫−e
u
du=−∫e
u
du=−e
−t
+C
3 mar 23:27