nie umię sobie poradzić z zadaniem proszę o pomoc
dina: dany jest cos a = 3/7 i a ∊ ( 0,pi/ 2 ) oblicz tg a sin 2 a
3 mar 21:49
Qulka:
| | √40 | | 3 | |
sin2α=2sinαcosα=2• |
| • |
| |
| | 7 | | 7 | |
3 mar 21:55
5-latek: Qulka taki jest zapis ale ja mysle ze to ma byc sin
2α
3 mar 21:58
Qulka: oba napisałam
3 mar 22:00
5-latek: no fakt .

Czyli nie dosc ze stary to jeszcze slepy
3 mar 22:03
pingwin:

Korzystając z rysunku. Uzasadnij że tg a* tg β =1
rozwiązuje , rozwiązuje i nic mi nie wychodzi proszę o pomoc
3 mar 22:40