matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometrai
Wiolson:
Uwzględnij dane na rysunku i oblicz wartości funkcji trygonometrycznych kąta α.
3 mar 21:17
5-latek:
y
x
y
x
tgα=
ctgα=
sinα=
cosα=
x
y
r
r
r=
√
x
2
+y
2
wiec licz
3 mar 21:32