matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Klaudia:
Oblicz całkę ∫x*3
x
dx
3 mar 21:15
M:
17 lip 06:06
:
1
1
1
1
=[u=x , v'=e
xln3
}=
x3
x
−
∫e
xln3
dx=
x3
x
−
3
x
+C
ln 3
ln 3
ln 3
ln
2
3
21 lip 16:18