Działania na pochodnych
Kornel123: Potrzebuje małej pomocy mam problem wychodzi mi zły wynik
f(x)=(x3+2x2+1) (x2−x+1)
f(x)'=(x3+2x2+1)' * (x2−x+1) + (x3+2x2+1) * (x2−x+1)'=
=3x2+4x * (x2−x+1)+(x3+2x2+1) * 2x−1= 3x4−3x4+3x2+4x+2x4+4x3+2x−1=
coś źle mi wychodzi i nie wiem gdzie robie błąd
3 mar 21:08
Tadeusz: mnożenie wyrażeń algebraicznych się kłania ... II gimnazjum
3 mar 21:22
Eta:
(3x2+4x)*(x2−x+1) +(x3+2x2+1)*(2x−1)=.......
3 mar 21:25
Tadeusz:
=(3x2+4x) * (x2−x+1)+(x3+2x2+1) * (2x−1)
3 mar 21:26
Tadeusz:
3 mar 21:26
Eta:
3 mar 21:27
Kornel123: i co dalej nic mi to nie pomogło
3 mar 23:19
Kornel123: chuj juz umiem wszystko
4 mar 00:59