matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność ciagu
Biedronaa:
Okresl monotoniczność ciagu: bn=2
3
n
−
1
3 mar 19:42
Saizou :
b
n
zbadaj
b
n+1
3 mar 19:43
Biedronaa:
właśnie w tym sęk wychodzi mi b
n
=2
3
n
−
1
b
n
+
1
=2
3
n
i po przedzieleniu wychodzi 1/2
−
1
=2 i nie wiem czy dobrze
3 mar 19:52