matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
ANia:
2
1
Zdarzenia A i B są zdarzeniami przestrzeni Ω . P(B) =
P(A/B)=
3
4
Oblicz P ( A∩B)
1
1
b) P(A∩B) =
P(A/B) =
6
3
1
P ( B/A) =
2
Oblicz P ( A∪B)
3 mar 18:56