matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że..
XD:
wykaż, że zbiorem wartości funkcji f(x)=
√
x2 +10x + 25
/ |x+5| jest zbiór jednoelementowy.
3 mar 18:21
Tadeusz:
f≠−5
√
(x+5)
2
f(x)=
|x+5|
|x+5|
f(x)=
|x+5|
3 mar 18:26