matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć kąty ?
Jankes:
Rozwiąż trójkąt prostokątny ABC, mając dane: a=
√
2
−1 b=
√
6
−
√
3
obliczyłem c i wyszło mi 2*(
√
2
−1) ale jak obliczyć teraz kąty ?
3 mar 16:36
Jankes:
3 mar 19:04
5-latek:
a
= sinα β=90−α
c
3 mar 19:08