matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
dizz:
1
∫
dx
x*ln
2
*x
3 mar 16:28
J:
lnx rowny t
3 mar 17:00
dizz:
1
∫
dt ?
t
2
3 mar 17:27
Gauss:
podstawienie t=lnx
1
dt=
x
∫t
−2
dt=−t
−1
+C=−(lnx)
−1
+C
3 mar 17:30