matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykladnicza
jan madej:
proste zadanko, moze ktos pomoze rozwiazac, dzieki 2*4
x
−7*2
x
−4=0
3 mar 13:11
J:
podstaw: 2
x
= t i warunek: t > 0
3 mar 13:13
Qulka:
Δ=81 t=4 więc x=2
3 mar 14:01