matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiej
Natalia:
Dla jakiej wartości parametru m podana prosta jest styczna do wykresu funkcji f(x)=x
4
+m? y=−4x
3 mar 11:43
Qulka:
gdy 4x
3
=−4 więc dla x=−1 wtedy (−1)
4
+m= −4•(−1) czyli dla m=3
3 mar 11:46