matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotonicznośc ciągu geometrycznego
Andzia:
Pomózcie!Określ monotonicznośc ciagu geometrycznego a
n
= 6(
√
2
)
n−1
3 mar 08:39
J:
a
n+1
(6
√
2
)
n
=
*6
√
2
= 6
√
2
> 0 ... ciąg jest rosnący
a
n
(6
√
2
)
n
3 mar 08:50