matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
natulka:
Oblicz miarę kąta, który styczna do wykresu funkcji f w punkcie o odciętej x
0
tworzy z osią OX.
1
f(x)=2
√
3
x
4
x
0
=
2
2 mar 22:28
Qulka:
a=2
√
3
•4(1/2)
3
=
√
3
a=tgα =
√
3
więc α=60°
2 mar 23:12