arkusz p.r.
Dżepetto 18: Dana jest funkcja f(x) = sin x + √3cos x. Zbiorem wartości funkcji f jest?
Przychodziło mi do głowy rozrysowanie sinusoidy i cosinusoidy ale wtedy ZW jest inny
2 mar 22:07
zombi: | | 1 | | √3 | |
f(x) = 2*( |
| sinx + |
| cosx) |
| | 2 | | 2 | |
2 mar 22:08
Dżepetto 18: | | 1 | |
sin30' = |
| cos również 30' lecz co jeszcze mogę z tym zrobić? |
| | 2 | |
2 mar 22:14
Mikołaj: Skorzystaj ze wzoru na sinus sumy kątów.
2 mar 22:41
Dżepetto 18: Ze wzoru cos(α−β) otrzymamy sin30sinx+cos30cosx = cos (x−30)
f(x)=2cos(x−30) => ZW=<−2,2> ?
2 mar 23:12
Mikołaj:
2 mar 23:25