matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu.
mauri:
Oblicz granicę ciągu.
1+3+5+...+3
n
(1+3
n
)*n
An=
=
=
1+5+5
2
+..+5
n
(1+5
n
)*n
i co dalej...?
2 mar 21:30
===:
... to bardzo ciekawie "zwinęłaś" ten ciąg −
2 mar 21:33
mauri:
możliwek, że coś zrobiłam źle
2 mar 21:45