matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na pochodnych
Kornel123:
f(x)=
1
5
x
5
+3x
4
−7x
2
−2 f(x)= 3
√
x
−4x
3
+3 f(x)=
1
2
x
6
−
1
2x
−2
√
x
Proszę o rozwiązanie będę wdzięczny lub pomoc
2 mar 20:53