wartość bezwzględna
agent007: oblicz I4−√5I − I√3−√5I
2 mar 18:52
adam: Pierwsze >0 drugie <0
2 mar 18:54
adam: I co potrafisz coś z tego wywnioskować? ?
2 mar 18:54
agent007: jakieś głębsze oblicznia?
tyle to ja wiem
2 mar 18:55
agent007: nie wiem w jaki sposób mogę opuścić wartość bezwzględną
2 mar 18:56
adam: Ehh
4− p5−(−p3+p5)
2 mar 18:57
agent007: tak po prostu?
ok dziękuje
2 mar 18:59
adam: Co to znaczy tak po prostu

A zrozumialeś?
2 mar 19:02
agent007: że jeśli wartość bezwzględna jest mniejsza od zera zastępuje ją nawiasem, jeśli większa
opuszczam?
2 mar 19:04
adam: Nie p3−p5 <0:to
|p3−p5| = −(P3−P5)
Sorki pisze z kom
2 mar 19:07
agent007: czyli
I4−√5I − I√3−√5I = 4−√5 −(−(√3−√5)) = 4−√5+√3−√5=4+√3−2√5
2 mar 19:19
adam: Ta
2 mar 19:22