matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Wikimiki:
Dla jakich wartości parametru a układ równań: 2x−4y=−2 x−ay=3a ma rozwiązania o przeciwnych znakach?
2 mar 17:41
J:
1) W ≠ 0 2) W
x
*W
y
< 0
2 mar 17:42
Wikimiki:
W
x
=
−14
a−2
−7 W
y
=
−7
a−2
−3 Dobrze przeksztauciłam?
2 mar 18:00