matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1) Jeśli kąt α jest ostry i sinα =1/3 to:
Łukasz_955:
1) Jeśli kąt α jest ostry i sinα =1/3 to: a) cosα=
√
8
/3 i tgα=
√
8
/8 b) cosα= 2/3 i tgα= 1/2 c) cosα=
√
10
/9 i tgα=
√
10
/10 d) cosα=
√
8
/9 i tgα= 1/8
2 mar 17:07