matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag geom
Kamil:
Dany jest ciąg geometryczny o pierwszym wyrazie a1=2
√
2
i sumie wszystkich wyrazów S=3
√
2
. Iloraz q tego ciągu należy do przedziału:
1
1
1
5
5
7
7
3
A.(
;
> B.(
;
> C. (
;
> D. (
;
>
12
4
4
12
12
12
12
4
2 mar 16:59
Kamil:
Nikt nie wie jak to zrobić?
4 mar 14:20
J:
2
√
2
wiemy ... 3
√
2
=
.. policz q i zobacz, do którego przedziału nalezy
1 − q
4 mar 14:22