matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Michał:
Rozwiąż graficznie układ równań 4
log
2
x
+ 9
log
3
y
= 8 xlog
pi
1+log
pi
pi
2
=y
2 mar 16:05
J:
1) x
2
+ y
2
= 8 2) y = 2
2 mar 16:08
ax:
2
log
2
x
2
+3
log
3
y
2
=8 ⇒ x
2
+y
2
=8 0+2=y ⇒ y=2
2 mar 16:12