log
adam: Mam obliczyć taki log
log 3 + log 9
9 3
Czy w obu wyrazeniach musse policzyc c?
Czy są jakieś gotowe wzory na dodatnie dwoch logarytmow o roznych podstawach?
Wyszło mi 3,5
2 mar 14:36
2 mar 14:37
J:
to jak Ci wyszedł dobry wynik ?
| | 1 | | 1 | |
log93 + log39 = |
| log33 +3log33 = |
| + 3 = 3,5 |
| | 2 | | 2 | |
2 mar 14:39
Eta:
@J co Ty mu wypisujesz? log39= 2log33= 2
2 mar 14:43
adam: @Eta , okej policzyłem jescze raz
2 mar 14:46
J:
literówka

i w konsekwencji błędny wynik
2 mar 14:46
adam: jaki jest kod na indeks dolny?
2 mar 14:48
adam: mam taki przykład
2log
6√2 − log
612
log
612 = 2
2 mar 14:52
J:
| | 1 | |
nie ... = log62 − log612 = log6 |
| = − 1 |
| | 6 | |
2 mar 14:56
adam: a no już wiem o co chodzi, wpierw sobie wypisze wzory na te logarytmy, a później będę liczył
2 mar 15:00