Sprowadź do postaci kanonicznej.
.: Proszę o pomoc. Czy to jest dobrze?
f(x)=x
2−4x+4
delta=0
p=2
y=(x−2)
2+4
2 mar 13:47
Qulka: q=0 y=(x−2)2
2 mar 13:49
.: Qulka ale 0:4=4
2 mar 13:50
J:
przecież q może być równe 0
2 mar 13:51
.: Ok dzięki za pomoc.
2 mar 13:51
J:
| | 0 | |
a od kiedy to : |
| = 4 ? |
| | 4 | |
2 mar 13:52
.: Masz racje ja głupia.
2 mar 13:53
Qulka: masz 0 jabłek i dzielisz między 4 kolegów i każdy dostaje po 4 jabłka

ale masz
fajnie
2 mar 13:53
.: Zatem nie możemy sprowadzić do postaci kanonicznej bo y=(x−2)2 to postać iloczynowa
a powino być y=(x−p)+q?
2 mar 13:57
J:
to jest postać kanonicza , gdzie q = 0
2 mar 13:58
.: Ok dzięki.
2 mar 13:59