Kilka zadanek do sprawdzenia
Frost:
http://zapodaj.net/248f9349dd363.jpg.html
Moje odpowiedzi
1)
dla x+y reszta 0 dla xy reszta 7
2)
| | −5−√85 | | −5+√85 | |
Pozostałe pierwiastki to |
| oraz |
| |
| | 6 | | 6 | |
3)
x∊(−5+
∞)\{0,4}
4)
wykres powyżej.
Dla x∊{2,3,5,7) Zw=1
5)
Suma to 1635
6)
| | π | | kπ | | 5π | | kπ | |
x∊( |
| + |
| ; |
| + |
| ) gdzie k∊{0,1,2,3} |
| | 12 | | 2 | | 12 | | 2 | |
7)
P=30
√2
8)
| | 11 | | 41 | | 11 | |
y≥−x−2 ∧ y≤−x+7 ∧ y≤− |
| x− |
| ∧ y≥− |
| x−11 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
9)
α=60
o
10)
lim
x→−4− ≠lim
x→−4+
Jakby komuś chciało się przyjrzeć odpowiedziom i potwierdzić byłbym wdzięczny
2 mar 12:38
Qulka: pierwsze pięć jest Ok reszty mi się nie chce rysować żeby sprawdzić
2 mar 12:50
Frost: Dzięki
2 mar 13:25
Qulka:

chyba proste trochę Ci się rozjechały

trzeba przed 41/2 zmienić znak
2 mar 13:46
Frost: Tak powinien być tam + a nie −. dobrze obliczone b a źle przepisane ^^.
To jest ta szara prosta nawet widać, że jej punkt przecięcia z osią OY jest powyżej osi OX
2 mar 14:34
Qulka: bo Twoje były kolorowe, a moja poprawiona była szara
2 mar 22:58